De beste zwemplekken in Zwolle

5 tips om af te koelen

 • Leestijd 2
 • 1713 x Bekeken

Zin om te ontsnappen aan de zomerhitte? Niets verslaat een verfrissende duik in het koele water! Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar de perfecte zwemplek. Wij hebben de meest fantastische locaties in Zwolle voor jou verzameld, zodat je volop kunt genieten van verkoeling én plezier.

 1. 5

  Zwembad de Vrolijkheid

  Is het weer wat minder? Geen zorgen! Zwembad de Vrolijkheid is de perfecte bestemming voor jong en oud. Dit binnenzwembad biedt een doelgroepenbad, recreatiebad, peuterbad en twee wedstrijdbaden. Daarnaast organiseert het zwembad wekelijks leuke activiteiten zoals discozwemmen.

 2. 4

  Wijthmenerplas

  Op slechts 15 minuten fietsen vanuit het centrum van Zwolle ligt de recreatieplas Wijthmenerplas. Hier geniet je van een heerlijke dag aan het water, perfect voor zonnige dagen. Naast speciale BBQ-plekken en een snackbar, vind je hier ook een beachvolleybalveld voor extra plezier.

  Bij de zwemplas is ook beachclub Lake Side gevestigd. Deze club biedt naast een uitgebreide horecagelegenheid tal van (water)sportactiviteiten en een waterskibaan.

 3. 3

  Milligerplas

  In de wijk Stadhagen ligt de Milligerplas; een perfecte plek voor zonnige middagen met vrienden, waar je heerlijk kunt afkoelen. Er is in de zomer regelmatig controle op de waterkwaliteit en een reddingsbrigade aanwezig. Naast de recreatieplas vind je een gezellig restaurant. Ideaal voor ouders die willen genieten van een verfrissend drankje terwijl de kinderen zich vermaken in het water.

 4. 2

  Openluchtbad Zwolle

  Openluchtbad Zwolle is een waar paradijs voor zwemliefhebbers! Met maar liefst twee 50 meterbaden, twee ondiepe baden en twee peuterbaden is er voor ieder wat wils.

  Let op: om van dit mooie bad te genieten, moet je lid worden. Als lid verricht je gemiddeld 4- 6 uur vrijwilligerswerk per jaar. Met een abonnement kun je gedurende het zwemseizoen elke dag zwemmen. Leden kunnen introducés meenemen.

 5. 1

  Agnietenplas

  Zoek je een heerlijke zwemplek in Zwolle? Dan is het Agnietenplas een absolute must-visit! Gelegen in de adembenemende uiterwaarden van de Overijsselse Vecht, biedt deze recreatieplas alles wat je nodig hebt voor een fantastische dag aan het water. Geniet van het zandstrand, maak gebruik van de toiletten en visplekken, en ontdek de mogelijkheden voor te gekke watersportavonturen. Ook aan de kleintjes is gedacht, met een ondiep gedeelte.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle