Picknicken in Zwolle

De leukste picknickplekken in Zwolle

 • Leestijd 3
 • 4230 x Bekeken

Ontdek de leukste picknickplekken in Zwolle! Ga voor de ultieme ontspanning en haal heerlijke hapjes en drankjes in de stad. Neem een spelletje mee en geniet samen van een gezellige dag. Hier zijn acht tips voor de meest sfeervolle picknickplekken in Zwolle.

 1. 8

  Het Engelse Werk

  Verken het prachtige Spoolderbos en Engelse werk, twee van de parken die Zwolle te bieden heeft! Ooit een verdedigingslinie in de 16e eeuw, transformeerde dit gebied later tot een wandelplaats met de toepassing van de Engelse landschapsstijl. Tegenwoordig herbergt het een levendige beverburcht en een vogelkijkhut voor natuurliefhebbers. En als je nog niet genoeg hebt gegeten, kun je ook nog genieten van een heerlijke lunch, borrelhapjes of diner bij het restaurant.

 2. 7

  Het Westerveldse Bos

  Welkom in Park Eekhout, ooit de weelderige tuin van Villa Eekhout! Sinds 1911 is deze villa in handen van de gemeente, die het omliggende park openstelde voor iedereen. Hier valt altijd wat te beleven: een gezellige dierenweide tot een fontein en diverse adembenemende kunstwerken. Elk jaar, tijdens Koningsdag, komt het park tot leven met het vrolijke kinder- en familiefeest Oranjepret. Vergeet niet langs te gaan bij de theeschenkerij voor een smakelijke versnapering.

 3. 6

  Park Eekhout

  Park Eekhout was oorspronkelijk de riante tuin van Villa Eekhout. Al in 1911 is de Villa aangekocht door de gemeente die het park rondom de villa voor iedereen vrij toegankelijk hebben gemaakt. In het park is van alles te doen: er is een dierenweide, een fontein en je kan er diverse kunstwerken bewonderen. Ieder jaar, op Koningsdag, wordt er het sfeervolle kinder- en familiefeest Oranjepret georganiseerd. Er zijn dan allerlei activiteiten voor kinderen zoals theater, muziek, dans en meer. Ook is er een theeschenkerij waar je geniet van allerlei lekkernijen of een fijne borrel. Het park ligt aan de rand van de Zwolse binnenstad, waardoor het populair is onder de Zwollenaren.

 4. 5

  Vreugderijkerwaard

  Verlies jezelf in de natuurpracht van de Vreugderijkerwaard, een rivierenlandschap dat bruist van planten en vogels! Verken de wonderen van dit gebied tijdens wandel- en fietstochten, met het Laarzenpad als absolute aanrader. Deze plek is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, met een speciale vogelkijkhut waar je unieke vogelsoorten kunt bewonderen. Vergeet niet te genieten van een heerlijke picknick op de speciale plek met uitzicht over de IJssel!

 5. 4

  De Potgietersingel

  De Potgietersingel prijkt op de derde plek van de populairste parken in Zwolle. Op zomerse dagen is het hier een bruisende plek, vol mensen die genieten van de zonnestralen langs het water. Gelegen midden in het centrum, vormt dit park het groene hart van Zwolle, een levendige oase in de stad!

 6. 3

  Nooterhof

  Ontdek de serene pracht van Park Nooterhof, een groene oase die al jarenlang geliefd is bij natuurliefhebbers. Een perfecte bestemming voor een dagje uit met de kinderen! Dit park heeft alles: een waterspeeltuin, bijenstal, prachtig onderhouden tuinen en nog veel meer. Duik in de wereld van bodemdieren met de zelfwerk-leskist bodemdieren en leer alles over deze kleine wezentjes. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het Theehuis Eartship, een uniek gebouw dat volledig zelfvoorzienend is op het gebied van water en energie.

 7. 2

  Ter Pelkwijkpark

  Ontdek het Ter Pelkwijkpark in het hart van Zwolle! Dit park, vernoemd naar de Overijsselse politicus Johannes ter Pelkwijk, biedt een weelderig grasveld, prachtige bomen en een herdenkingsmonument voor de Tweede Wereldoorlog. Maak een ontspannen wandeling langs het pad aan het water en geniet van je heerlijke picknick.

 8. 1

  Park de Wezenlanden

  Park de Wezenlanden, het grootste park van Zwolle, biedt eindeloos veel mogelijkheden! Het is de perfecte plek om te sporten, ontspannen of een drankje te doen. Voor kinderen is er een kinderboerderij met speeltuin, een skatebaan, basketbalveld, panna voetbalveld en talloze wandelpaden. Daarnaast is het park de thuisbasis voor grote evenementen zoals het jaarlijkse Bevrijdingsfestival en diverse hardloopwedstrijden.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle